fbpx

ZELF ACTIVITEITEN ORGANISEREN

Wil je een wandeltocht, ruitertocht, oriëntatiewedstrijd... organiseren in een natuurgebied van Limburgs Landschap vzw? Of de natuur fotograferen of inventariseren? Veel kan in de natuurgebieden van Limburgs Landschap vzw, maar er is vaak een toestemming voor nodig. Hieronder vind je richtlijnen over wat kan en mag en welke stappen je dient te ondernemen.

Limburgs Landschap vzw stelt haar natuurgebieden open voor zoveel mogelijk medegebruikers als wandelaars en fietsers. Natuur is belangrijk en we willen dan ook dat het natuurlijk patrimonium dat Limburgs Landschap vzw beheert, ook een belangrijke sociale meerwaarde kan betekenen voor de maatschappij. We vinden het belangrijk dat bezoekers een bijzondere ervaring meekrijgen en onze gebieden in al hun facetten kunnen zien.

Natuurlijk houden we altijd rekening met de draagkracht van een gebied en met de kwetsbaarheid van soorten. Limburgs Landschap vzw beheert zo’n 2300 ha Limburgse natuur en een deel daarvan is gewoonweg niet geschikt om met alles erop en eraan opengesteld te worden, al was het maar omdat de gebieden te klein, te nat of te geïsoleerd zijn. Maar zelfs dat neemt niet weg dat je er als buurtbewoner rustig een avondwandeling kan maken.

Niet gevonden wat je zocht?