fbpx

VISITOR CENTER DE WISSEN

"De poort naar de natuur in de Maasvallei"

Hier kan je terecht voor uitgebreide info over de streek en de natuur, gratis wandelkaarten, fietskaarten, streekproducten en info over het recreatieaanbod.

Locatie
Visitor Center De Wissen
Negenoordlaan 2
3650 Dilsen-Stokkem

Meld je aan bij de infobalie!
(voorlopig ondergebracht in een kantoor-unit op de parking van De Wissen wegens verbouwingswerken)


Openingsuren 2022

Van 1 april tot en met 31 oktober:

Iedere dag van 9u tot 12u en van 13u tot 17u
Inclusief feestdagen

Van 1 november tot en met 31 maart:

Open van 9u tot 12u – namiddag gesloten
Weekends en feestdagen gesloten

BOUWEN AAN EEN NIEUW BEZOEKERSCENTRUM

Vanaf maart 2021 werken we aan de bouw van een nieuw bezoekerscentrum aan het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd in Dilsen-Stokkem. Toerisme Dilsen-Stokkem, Regionaal Landschap Kempen en Maasland, Provinciaal Natuurcentrum en Limburgs Landschap vzw bouwen ‘De Wissen’ samen uit tot hoofdtoegangspoort van het RivierPark Maasvallei en tot bezoekerscentrum van natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd.

 

Vanuit dit bezoekerscentrum kan je kennis maken met het vlakbij gelegen natuurgebied, educatief scholenaanbod, het toeristisch aanbod in de stad én in de ruimere omgeving van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei (van Kessenich tot Maastricht).

 

De Wissen is de ideale plek voor een dag vol toffe activiteiten in de natuur. Maar je kunt hier ook heel wat bijleren. Natuur, klimaat en duurzame ontwikkeling zijn brandend actuele thema’s die vaak een extra woordje uitleg vragen. Ook hiervoor ben je in De Wissen aan het juiste adres.

 

De natuur krijgt hier de kans om zich volledig te ontplooien.  Het is onze bedoeling om jou – als bezoeker – uitgebreid kennis te laten maken met onze werking én de unieke Maasnatuur. Het hele jaar door trekken de grindplassen veel bijzondere watervogels aan. Grote grazers zoals konikpaarden en gallowayrunderen helpen de natuurbeheerder een handje door hun graasgedrag. Zo ontstaat er een prachtig mozaïeklandschap. Zie je afgeknaagde takken of een gevelde boom? Dat is het werk van de bever die er haar speelterrein heeft. Verder geniet je van kilometers struinnatuur, met talloze unieke planten en ooibossen, zeldzame vlinders en bijen.

Op zaterdag 3 september 2022 opent het vernieuwde Visitor Center De Wissen haar deuren voor het grote publiek!

Programma en meer info kan je hier terugvinden.

Ik wil deelnemen aan een activiteit in Negenoord-Kerkeweerd

Ik wil eropuit trekken met mijn gezin!

Beleving & doe-tips in de wissen!

Nieuwe wilden-wandeling

Expeditie 009-oord