fbpx

VISITOR CENTER DE WISSEN

"De poort naar de natuur in de Maasvallei"

Hier kan je terecht voor uitgebreide info over de streek en de natuur, gratis wandelkaarten, fietskaarten, streekproducten en info over het recreatieaanbod.

Locatie
Visitor Center De Wissen
Negenoordlaan 2
3650 Dilsen-Stokkem


Openingsuren

Van 1 november 2023 tot en met 31 maart 2024:
open van maandag tot vrijdag
van 13u tot 16u

Van 1 april tot en met 31 oktober 2024:
iedere dag open
van 9u tot 12u en van 13u tot 16u
Inclusief feestdagen

Welkom in ons gloednieuw Visitor Center

 

In september 2022 opende Visitor Center De Wissen officieel haar deuren voor het grote publiek. Dit gloednieuwe bezoekerscentrum is het resultaat van een nauwe samenwerking met onze partners: Visit Dilsen-Stokkem, Provinciaal Natuurcentrum en Regionaal Landschap Kempen & Maasland.

Visitor Center De Wissen is niet alleen het nieuwe bezoekerscentrum van waaruit je ons nabijgelegen natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd kan verkennen, je kan er ook terecht voor het educatief scholenaanbod, het toeristisch aanbod in de stad én uitgebreide info over de ruimere omgeving van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei (van Kessenich tot Maastricht). Hou deze website goed in de gaten en ontdek welke leuke activiteiten we voor jou organiseren, ook in Negenoord-Kerkeweerd!

Kom zeker eens een kijkje nemen aan onze charmante infobalie en ontdek ook de leerrijke expo én het prachtige uitzicht dat je van bovenop het gebouw kan zien. Ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers!

De natuur rond de Maas krijgt de kans om zich volledig te ontplooien. Het is onze bedoeling om jou – als bezoeker – uitgebreid kennis te laten maken met onze werking én de unieke Maasnatuur. Het hele jaar door trekken de grindplassen veel bijzondere watervogels aan. Grote grazers zoals konikpaarden en gallowayrunderen helpen ons de natuur te beheren door hun graasgedrag. Zo ontstaat er een prachtig mozaïeklandschap. Zie je afgeknaagde takken of een gevelde boom? Dat is het werk van de bever die er zijn speelterrein heeft. Verder geniet je van kilometers struinnatuur, met talloze unieke planten en ooibossen, zeldzame vlinders en bijen.

 

Ik wil eropuit trekken met mijn gezin!

Beleving & doe-tips in de wissen!

Ik wil deelnemen aan een activiteit in Negenoord-Kerkeweerd

Expeditie 009-oord