fbpx

Dit weekend loopt de Week van de Vrijwilliger af. Wij hebben in dat kader een aantal van onze vrijwilligers op onze social media aan het woord gelaten. De schouderklopjes die wij gaven zijn dik verdiend. En eigenlijk zou elke week de week van de vrijwilliger moeten zijn.

Waarom? Wel dat zal ik jou even uitleggen. Iemand die zich inzet, zonder daar iets voor terug te vragen, voor welk goede doel dan ook, verdient een vrachtwagen vol schouderklopjes.

Soms krijg ik vanuit een kritische hoek wel eens de opmerking dat je goed gek moet zijn om daar tijd in te steken. ’Voor niets gaat de zon op’ is dan een veel gehoorde uitspraak. 

Wel dat eerste is klinkklare onzin. Iedereen die zich ooit als vrijwilliger heeft ingezet weet dat je daar heel veel voor terug krijgt. Zelf heb ik er een hoop goede vrienden en een nog grotere hoop voldoening en dankbaarheid aan overgehouden. En dat van die zon klopt wel. Die warme bol geeft onze aarde genoeg warmte om te blijven draaien zonder dat het iets kost. En zo zijn ook al onze vrijwilligers bij Limburgs Landschap. Stuk voor stuk kleine zonnetjes die gratis en voor niets warmte geven aan onze natuur en de maatschappij.

Bedankt. Bedankt. Bedankt.

Share This