fbpx

We hopen dat jij en je familie het gezond kunnen houden. Dat is natuurlijk onze eerste prioriteit. Vanzelfsprekend hopen we ook dat jij kan genieten van (onze) natuur, dicht bij je thuis en dat dit de nodige ontspanning met zich meebrengt. Natuur geeft ons energie, zeker nu.

De Nationale Veiligheidsraad heeft de maatregelen inzake COVID-19 verlengd, met hier en daar een versoepeling en een exit-strategie in verschillende fases. Natuurlijk volgen wij de maatregelen strikt op. Hieronder kan je zien wat voor jou, met betrekking tot Limburgs Landschap vzw, van toepassing is.

Limburgs Landschap vzw blijft bereikbaar, net als onze natuur
Iedereen is terug aan het werk, natuurlijk rekening houdend met de nodige regels. Dat betekent dat onze buitenploegen terug in onze gebieden aan betere natuur werken, en dat onze veeverzorgers, toezichters en kantoorpersoneel steeds op post blijven, op terrein of via telewerk.
Heb je een vraag? Dan kan je ons bereiken via jouw rechtstreekse contacten of via
info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50. Natuurlijk kan je ons ook volgen op sociale media:
www.limburgs-landschap.be
Facebook: Limburgs Landschap
Instagram: Limburgslandschap.vzw

Ons bezoekerscentrum in Hengelhoef blijft tot minstens 9 juni gesloten
Hiervoor wachten we op verdere beslissingen van de veiligheidsraad.

Vanaf 4 mei: sportieve activiteiten in de buitenlucht opnieuw toegelaten
We denken hierbij aan: tennis, vissen, golf, atletiek, kayak, joggen, … Natuurlijk mag je ook nog steeds wandelen en fietsen. Deze sportieve activiteiten mogen met maximaal 2 personen (of meer indien de personen onder hetzelfde dak wonen).

Opgelet voor brandgevaar in heide of naaldbos
In Antwerpen en Limburg geldt vanaf 20 april brandfase rood in de natuur. Het is er extreem brandgevaarlijk als gevolg van de aanhoudende droogte en scherpe oostenwind. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot de open en droge gebieden daarom absoluut afgeraden. Dat is moeilijk, zeker nu, maar voor de veiligheid van de natuur en de bevolking is het noodzakelijk. Als je toch buiten gaat, blijf dan aan de rand van het stukje natuur in je buurt. Trek zeker niet diep de heide of het naaldbos in! Je kunt ook alternatieven opzoeken, zoals een jaagpad langs het water of een trage wandelweg door het dorp.

Vrijwilligerswerk onder strikte voorwaarden
Vrijwilligers die kleinere werken in hun natuurgebied willen uitvoeren, kunnen dit doen onder de volgende strikte voorwaarden:

• Werken worden aangemeld bij de regio-beheerders. Als je twijfelt of het werk al dan niet in overeenstemming is met de geldende corona-regels, dan kun je dit overleggen met toezichters Vic (0479/43 60 74) of Jos (0479/43 61 01)
• Je werkt alleen of op een afstand van 1,5 m met een collega
• Je mag NIET met de auto naar het natuurgebied, ENKEL met de fiets of te voet
• Er wordt GEEN materiaal zoals kettingzaag of bosmaaier uitgeleend. De veiligheid is niet gewaarborgd en daarom niet in orde voor de verzekering
• Klusjes uitvoeren in een natuurgebied kan beschouwd worden als een niet essentiële verplaatsing en je kan dus een boete krijgen. Deze is voor eigen rekening.

Foto: Dany Tielens

Share This