fbpx

DAGJE EROPUIT MET HET GEzIN

Ontdek Het Regenboogpad


Wist je dat je de kleuren van de regenboog echt kan beleven? Je kan ze niet enkel zien, maar ook ruiken, voelen en zelfs proeven!

Met de ‘Het Regenboogpad’-tas kan je met je gezin op stap. Samen bouw je de uit elkaar gespatte regenboog terug op. Tijdens je tocht ga je langs de 7 kleuren langs en ontdek je niet alleen je eigen zintuigen, maar kom je ook meer te weten over die van insecten. Hoe zien vliegen de wereld? Welke geur hoort bij de kleur geel? Wat voel je in het voeldoosje? Als zintuigen uitgeschakeld worden, beseffen we pas echt hoe belangrijk ze zijn …
Door bij iedere kleur stil te staan en de opdrachten goed uit te voeren, wordt de regenboog, kleur voor kleur, hersteld. Als je in je missie slaagt, ontdek je een kleurrijke verrassing!

Praktisch

Gratis uit te lenen, maar er dient wel een waarborg van 15€ betaald te worden aan de balie.
Het Regenboogpad kan enkel uitgeleend worden tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum, en ten laatste om 14u30.
Wandelafstand: 3km (groene route).
Duur: 1,5 à 2u.

Wil je er zeker van zijn dat Het Regenboogpad in huis is? Reserveer dan tijdig via 011 53 02 51 of patricia.willems@limburgs-landschap.be

Volg één van de wandelroutes

Red het klimaat:

Nature Escape Game

Normaal gezien is een escape room een activiteit waarbij je opgesloten wordt in een ruimte. Aan de hand van puzzels en raadsels moet je dan een uitweg vinden. Voor deze uitzonderlijke ‘nature escape game’ heeft natuurvereniging Limburgs Landschap vzw het concept op zijn kop gezet: je loopt vrij rond in de natuur, maar de wereld vergaat! Het is aan jou (en je bubbel) om het klimaat en dus ook de mensheid te redden! Kraak de code en word een echte klimaatheld!


Als locatie koos Limburgs Landschap hun natuurgebied in Hengelhoef, waar dennenbossen elkaar afwisselen met gemengde loofbossen. Hengelhoef staat ook bekend voor zijn paddenstoelen, vijvers, eco-volkstuin, imkerij en natuurlijk het gezellige bezoekerscentrum. Een ideale uitstap – dichtbij huis – voor het hele gezin! 

Praktisch
Je kan de ‘Nature Escape Game’ ontdekken vanaf 13 april tot 18 september in het Bezoekerscentrum Hengelhoef: Hengelhoefdreef 6, 3530 Houthalen-Helchteren.
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, onder begeleiding van (groot)ouders.

Reserveren kan enkel via: hengelhoef@limburgs-landschap.be, met vermelding van
– je gezinsnaam en het aantal deelnemers
– je lidnummer (Limburgs Landschap vzw)
Ben je nog geen lid? Kijk hieronder. 

– je gewenste datum/data (mogelijk op do, vr & zondag vanaf 14u tot 17u)

Je reservering ligt enkel vast als je een bevestigingsmail ontvangen hebt.

Kostprijs
De kostprijs bedraagt 2€/pp en je betaalt een waarborg van 25€.
Kinderen tot 8 jaar nemen gratis deel!
Opgelet, enkel leden van Limburgs Landschap vzw kunnen deze activiteit boeken!
Ben je nog geen lid? Word dan ter plekke lid van onze natuurvereniging voor 20€ (voor het hele gezin). Je ontvangt dan ook meteen je welkomstpakket!  Alle kosten worden ter plaatse cash betaald.

Deze Nature Escape Game is het resultaat van een samenwerking tussen Limburgs Landschap vzw, vrijwilligers en dienst Toerisme Houthalen-Helchteren. De Nature Escape Game werd geproduceerd met duurzaam materiaal.

Niet gevonden wat je zocht?