fbpx

Naar aanleiding van ‘De Week van het Bos’ organiseert Limburgs Landschap vzw in het bos van het Domherenhuis in Heusden-Zolder tijdens oktober bijna dagelijks meerdere activiteiten voor leerlingen. Ook aan het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap vzw in Hengelhoef (Houthalen-Helchteren), gonst het van de bosbezoeken. Meer dan 800 leerlingen ontdekken tijdens deze maand alles over de geheime wereld van paddenstoelen, bomen, kabouters, de regenboog of maken zelf ‘kunst in de natuur’.

Op zondag 11 oktober werd overigens het speelbos in Hengelhoef officieus geopend. Dit kadert in het openstellingsproject ‘Helemaal los in het Hengelhoefbos’. “Vanaf nu kunnen kinderen zich uitleven in het ingerichte speelbos. Het is wel nog even wachten tot de aangeplante boompjes een echt bos vormen”, zegt educatief medewerker Patricia Willems. Vorig jaar werd trouwens ook een hondenlosloopzone ingericht. Zo komen veel natuurgenieters (en hun honden en kinderen) aan hun trekken en dat is ook net de bedoeling.
 

We mogen ook de natuurgidsen niet vergeten die al deze wandelingen in goede banen leidden. Dat vergt extra moeite en flexibiliteit in tijden van Corona.  “Dankzij onze en vrijwilligers wordt voor Limburgs Landschap vzw de Week van het Bos opnieuw een schot in de roos”, aldus Willems.

Zelf zin gekregen om het bos in te trekken?
Je vindt meer info over natuurgebieden, activiteiten of wandelroutes op www.limburgs-landschap.be of www.weekvanhetbos.be

Met dank aan:
Agentschap Natuur & Bos
Gemeente Heusden-Zolder
Gemeente Houthalen-Helchteren

Share This