fbpx

Twee ooievaarspalen – dankzij jou!
In de lente van 2023 lanceerde Limburgs Landschap een crowdfunding om een 2de ooievaarspaal te kunnen plaatsen in Negenoord-kerkeweerd (Dilsen-Stokkem). Dankzij jouw steun pronkt er nu een tweede nestpaal in dit prachtige natuurgebied langs de Maas. “Hopelijk kunnen we binnen een paar jaar een mooie populatie aan ooievaars ontvangen en onderhouden,” verteld projectleider Ward Hamaekers.

 

Burgerparticipatie

Ook in Maasmechelen zijn ooievaars erg welkom, want ook daar plaatsen Natuurpunt en Limburgs Landschap er twee nestpalen op 31 augustus. Enkele dagen geleden hielden een honderdtal ooievaars even halt in de gemeente. “Toch hebben de nestpalen niets daarmee te maken, zegt burgemeester Raf Terwingen, ze houden even pauze tijdens hun doortocht naar het zuiden. Een inwoner heeft dat idee naar voren gebracht tijdens een burgerparticipatie en de gemeente heeft daar een budget ter beschikking voor gesteld.”

Net als Limburgs Landschap vzw, hoopt de gemeente dat er volgend jaar een ooievaarskoppel zich nestelt op een van de palen. “Blijkbaar vinden de ooievaars dit een goede locatie, anders waren ze hier niet geland. We hopen dat we ze volgend jaar mogen terugzien. Iedereen ziet al eens graag een ooievaar, al dan niet met een baby”, besluit de burgemeester al lachend.

Bron: VRT nws
Foto: Eric Stukken

Share This