fbpx

Wie wordt Natuurtalent 2020?
Ook in 2020 ging natuurvereniging Limburgs Landschap vzw op zoek naar ‘natuurtalenten’. We vinden ze meestal in bomen, in de modder, in het bos, of in het water. Maar soms vinden ze ons. Dan komen ze naar ‘Word natuurtalent-activiteiten’, zoals vogelkastjes bouwen, of kraken ze de code van de Nature Escape Room.

Geslaagd met glans en modder
Echte natuurmensen zijn het! Wat wil je ook anders? Ze wonen zelfs tussen de natuur. Ze hoeven maar hun straat over te steken en ze zitten in de bossen tussen Bokrijk en Hengelhoef. Zalig wonen dus! Maar dat is niet genoeg voor de familie Bijloos-Janssen uit Genk.
Liene (11 jaar), Lander (9 jaar) en Egon (6 jaar) stonden te springen en te juichen op de zetels toen ze hoorden dat zij Natuurtalent 2020 gewonnen hadden! “En natuurlijk zijn wij als ouders ook ontzettend blij met deze toffe avontuurlijke prijs. Elk weekend trekken we naar buiten, en ook onze vakanties brengen we het liefst door in de natuur. Afgelopen zomer trokken we naar een camping aan de rand van de Semois. Opstaan en meteen je voetjes in het water kunnen steken, heerlijk is dat! Daarna een fikse wandeling in de mooie streek daar en dan weer een heerlijk verfrissende plons in de Semois. Meer hebben we niet nodig! Dus ja, ook in deze rare tijden waar niet zoveel mag en kan, zoeken we onze rust en ontspanning in de natuur. Onlangs zijn we ook eens tot bij jullie bezoekerscentrum gefietst/gejogd om het nieuwe speelbos te verkennen. En eerder deden we zoveel andere leuke activiteiten bij jullie. We deden een blotevoetenwandeling in het natte gras. We bouwden vogelkastjes en lachten ons ziek toen papa op zijn duim sloeg met de hamer. We kwamen de lammetjes melk geven en knutselden met hun wol. En voor ‘Modderdag’ mobiliseerden we onze hele vriendengroep. Lekker glijden in de modder en taartjes bakken, terwijl mama genoot van de schoonheidsbehandeling in het moddersalon. Heerlijk gewoon! De Nature Escape Room hebben we zelfs twee keer gedaan! Zo zie je maar, we hebben al superveel toffe avonturen beleefd dankzij de natuur en Limburgs Landschap vzw. We zijn dan ook ontzettend blij met het komende nieuwe avontuur: een nacht op een kampeervlot in Maascentrum De Wissen. Dat wordt vast en zeker een topper!”

Geen talentenjacht in 2021
Maar gelukkig wél veel natuur. “We nodigen dan ook alle gezinnen uit om eropuit te trekken in onze prachtige natuurgebieden, of deel te nemen aan onze ‘natuurleuke activiteiten’, als die terug kunnen doorgaan. Door de extra Corona-maatregelen is het soms extra moeilijk om zo’n activiteiten op poten te zetten, daarom hebben we besloten om een jaartje ‘natuurtalent’ over te slaan. De Nature Escape Game – die trouwens speciaal ontwikkeld werd voor gezinsbubbels – kan wél terug geboekt worden vanaf 21 maart via hengelhoef@limburgs-landschap.be,” aldus educatief medewerker Patricia Willems.

Share This