fbpx

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw beheert en beschermt nu bijna 3000 ha natuur in Limburg. En is al sinds 1971 actief! Limburgs Landschap vzw staat voor duurzaam natuurbeheer in Limburg. Het behouden, herstellen en ontwikkelen van waardevolle, natuurrijke en cultuurhistorisch Limburgse landschappen om zo de ‘biodiversiteit’ te bewaren.  Passie en gedrevenheid voor de natuur maakt de vzw ambitieus om van Limburg de aantrekkelijkste regio van Vlaanderen te maken. Nu en in de toekomst! “Dat onze natuur belangrijk én aantrekkelijk is, werd ongelofelijk duidelijk tijdens de voorbije lockdowns. Mensen trokken massaal hun wandelschoenen aan en leerden de natuur dichtbij appreciëren,” aldus directeur Frans Verstraeten.

“Die positieve evolutie moeten we aanhouden, en dat kan enkel door te blijven investeren in onze natuur. Daarom geven we – ter ere van onze 50ste verjaardag – 1000 eikjes weg aan iedereen die in 2021 ook 50 kaarsjes mag uitblazen. We roepen op om dit boompje te planten in hun tuin, of bij familie. Zo creëren we natuurlijke stapstenen naar onze natuurgebieden voor insecten en vogels.”
De natuurvereniging heeft nog heel wat in petto voor hun feestjaar, zoals WIN-acties op  hun Facebookpagina, een heuse film die hun prachtige natuurgebieden en werking letterlijk ‘in the picture’ zet, en een groot verjaardagsfeest op 22 oktober met o.a. Stijn Meuris en Zuhal Demir.

Registreren voor een gratis boom kan makkelijk onze pagina ‘wat kan jij doen?’ – Word bomenplanter!
Opgelet, deze symbolische actie geldt enkel voor mensen die ook 50 jaar worden in 2021.


Share This